6HT volgt opleiding “werken op hoogte”

Afgelopen week mochten ook de leerlingen van 6ht een externe opleiding volgen.

 

Ze begonnen met een theoretisch gedeelte. De soorten steigers, verschillende sterkteklassen, opbouw en veiligheidstips, het kwam allemaal aan bod. Op het einde werd een schriftelijke test afgelegd waar de meeste leerlingen een score van 20/20 op behaalden. Proficiat!

 

Na het middagmaal werd deze theorie omgezet in de praktijk. De klas werd opgedeeld in twee groepen. Elke groep kreeg een foto van een steiger die ze moesten nabouwen. De regen kon de pret gelukkig niet drukken.

 

Beide groepen gingen heel enthousiast aan de slag en bouwden een steiger met 3 verdiepingen. De regen viel steeds harder uit de lucht en er werd beslist om niet hoger te bouwen. Het duurde bovendien maar 20 minuten om alles af te breken en mooi op de voorziene plaats te leggen. Een knap staaltje teamwork van onze leerlingen.

 

Proficiat aan alle leerlingen die hebben deelgenomen! Zij ontvangen een attest dat ze stellingen kunnen en mogen betreden om werken uit te voeren. Dit attest blijft levenslang, onbeperkt geldig.

 

Onze leerlingen waren beleefd, enthousiast en leergierig. Het was voor de begeleidende leerkrachten een plezier om samen met hen op stap te gaan!

 

In het fotoalbum kan je enkele foto’s bekijken.

Terug naar overzicht