De dames van 7 Business Support op de Belfairbeurs

De leerlingen van 7BS richtten ook dit schooljaar een oefenfirma op. Een oefenfirma is een methode van learning by doing, veelvuldig gebruikt binnen secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassenen.

 

Als voorstanders van learning by doing, laten we de leerlingen van 7BS, met hun oefenfirma, al enkele jaren deelnemen aan BELFAIR, een internationale handelsbeurs voor oefenfirma’s.

 

Met ongeveer 120 standen was deze editie van de BELFAIR opnieuw een groot succes. Alle standhouders waren oefenfirma’s gerund door leerlingen, studenten en werkzoekenden. De standhouders bieden een ruim en gevarieerd maar fictief assortiment van goederen en diensten, hetzelfde assortiment dat ze doorheen het jaar aanbieden in hun oefenfirma op school.

 

Met de BELFAIR gaan we nóg een stapje verder dan het simuleren op de opleidingsvloer. De trainees worden in een écht beursgebouw gestimuleerd om uit hun bijzondere opleidingscocon te stappen en in levende lijve o.m. bezoekers te onthalen, een verkoopgesprek te voeren en te onderhandelen.

 

Onze leerlingen toonden op deze beurs, met trots, hun bedrijfje Present7. Via dit bedrijfje verkopen ze luxegeschenken zoals juwelen, parfum, verzorgingsproducten, maar ze bieden ook boeken aan, teddyberen en nog veel meer.

 

Goed gedaan, dames!

 

Terug naar overzicht