De Doekoffer rond elektriciteit bevat een aantal elektrische proefjes die je in je eigen klas en op een heel veilige manier kunt uitvoeren.

Met de Doekoffer rond hout en metaal laat je leerlingen onder andere kennismaken met materialen en gereedschappen en bereid je hen voor op de TECHNORENTIUSNAMIDDAG (Doenamiddag) in het VTI.

De Doekoffer ‘mechatronica’ brengt je aan de hand van speelse bouwsels in contact met de typische onderdelen van mechanica en elektronica die je nodig hebt om machines te kunnen bouwen zoals een wasmachine, mixer, keukenrobot enz. Veel machines worden met een computer bestuurd. Wanneer elektronische sturingen mechanische onderdelen aansturen, spreken we van mechatronische technieken.

De koffers zijn zo opgebouwd dat je er op een eenvoudige manier mee aan de slag kunt gaan. De Doekoffers rond elektriciteit en rond hout en metaal kun je voor een week ontlenen. De Doekoffer ‘mechatronica’ ontleen je voor 2 weken (kies dan de eerste week van de periode in het formulier) Je kunt de koffers afhalen op maandagvoormiddag en je zorgt ervoor dat je ze tegen vrijdagmiddag terug op het VTI afgeeft. Het VTI zorgt voor al het nodige materiaal en vraagt daarvoor een bijdrage van 35 euro per week, per koffer die je ontleent.

Om zoveel mogelijk scholen de kans te geven om gebruik te maken van het aanbod, kun je hem reserveren door gebruik te maken van het onderstaande formulier.

We zijn ervan overtuigd dat we jullie leerlingen voor dit nieuwe schooljaar op een aangename manier kunnen laten kennismaken met techniek en technologie. We kijken alvast uit naar jullie reacties en suggesties. Voor bijkomende informatie kun je ons altijd contacteren.

Met vriendelijke groeten
De projectgroep Op stap met Technorentius
Het technisch team

  •   Technorentiuskoffer elektriciteit
      Technorentiuskoffer metaal / hout
      Technorentiuskoffer mechatronica (automatisch 2 volle weken)