Onze vereniging van oud-leerlingen en sympathisanten organiseert meerdere activiteiten.
Ieder schooljaar vindt onze traditionele quizavond plaats in de refter van de school. De ploegen bestaan uit 4 deelnemers waarbij er tenminste iemand is die een nauwe band heeft met de school, als personeelslid, leerling, oud-leerling…

Jaarlijks organiseren we ook een stijlvolle eucharistieviering waarin we overleden oud-leerlingen, leerlingen en medewerkers herdenken. Daarnaast steunen we ook een aantal activiteiten van de school.

In het kader van de lessen Leefsleutels ondersteunen we financieel de theoretische en praktische oefeningen over sociale vaardigheden in het eerste, tweede en derde jaar. Elk jaar trekken de leerlingen van het eerste jaar naar Hingene op driedaagse.
We zorgden in de voorbije jaren voor de aankoop van enkele pingpongtafels.

Oud-leerlingen ontvangen Contactlens, het schooltijdschrift. We laten daarin geregeld oud-leerlingen aan het woord over hun studie- of werkervaringen. Alle leden ontvangen een wenskaart als ze jarig zijn en als ze hun huwelijksverjaardag vieren.

Heb je prettige herinneringen aan je St.-Laurentiustijd, dan ben je als oud-leerling van harte welkom in de oud-leerlingenbond. Die telt ongeveer 700 leden en heeft een enthousiast bestuur. Luc Zaman, zelf oud-leerling en leerlingenbegeleider van onze school, is voorzitter sinds 2000. Als kersverse afgestudeerde ben je gedurende het eerste jaar automatisch lid. Daarna krijg je een uitnodiging om lid te worden.

We beschikken over een databank met de adressen van al je oud-klasgenoten. Wil je ze contacteren: het kan. Ons fotoarchief ligt ter inzage. Tijdens de opendeurdag kan je een foto die je graag zou hebben, laten inscannen.

Ben je overtuigd dat je lid moet worden, dan kan dat: je schrijft 10€ over op rekeningnummer 443 3699521 47 van de oud-leerlingenbond van het VTI, Pr. Thuysbaertlaan 1 te 9160 Lokeren. Je kan ook mailen en wij doen de rest.
Heb je een leuk, origineel of verrassend idee, laat het ons weten. Je kan ook altijd lid worden van het bestuur. Voor verdere informatie over de oud-leerlingenbond kan je contact opnemen met luc.zaman@vlot.be.