VTI-leerlingen op het water

Enkele maanden geleden kondigden we aan dat onze zesdejaars de ‘African Queen’ onder handen zouden nemen. Het gaat hier om een binnenvrachtboot, die dateert van 1927, aangemeerd aan de kade van de Durme in het Lokerse centrum.

Ondertussen zijn onze leerlingen volop aan de slag. We vertellen jullie graag wat er allemaal staat te gebeuren.

Om te beginnen is er een technisch bestek opgemaakt door de fabrikant. In dit bestek staat perfect uitgeschreven hoe de leerlingen de werken moeten uitvoeren en met welke materialen.
De basiskleur is bepaald door de eigenaar, Tony Van der Linden, en de leerlingen hebben samen met de praktijkleerkrachten, bijpassende kleuren gezocht.

De vernis op de houten ramen was in zeer slechte staat. Hierdoor is er beslist om het hout te schilderen. We hebben 3 kleuren gebruikt. Zwart voor de loopstrook rondom de boot. Lichtgrijs werd gebruikt voor de leuningen en de opbouw, en tot slot een iets donkerder grijs voor de ramen. Alles is geschilderd met steloxine decor verf. Enkel het dek waar véél over wordt gelopen, is met epoxy verf geschilderd. Binnen werd ook de trap aangepakt met zwarte verf.

Kortom, heel de buitenkant heeft nu 2 nieuwe lagen verf gekregen. De houtafdeling gaat op termijn de ramen aanpakken en de lassers hebben de zichtbare elektriciteitskabels mooi weggewerkt in een kabelgoot.

Hier kan u alvast enkele foto’s bekijken van hard werkende leerlingen, die allemaal samen uitkijken naar het mooie resultaat!

Terug naar overzicht