Workshop KU Leuven voor IW

Op de VLOT! campus Sint-Laurentius probeert men de leerlingen steeds onder te dompelen in nieuwe technieken, toepassingen en ervaringen. Zo mochten de leerlingen van de derde graad industriële wetenschappen (IW) naar de KU Leuven om te gaan proeven van het echte werkveld. Ze waren al vroeg uit de veren om rond half 7 de trein richting Leuven te nemen, waar de leerlingen konden genieten van een workshop topografie en GPS en een workshop teledetectie en milieu. De geografiecampus van de KU Leuven was de gastheer van dienst.

Tijdens de ochtend mochten de leerlingen de hoeveelheid groen in Brussel bepalen. Aan de hand van de theoretische programma’s die de leerlingen reeds in de klas hadden gezien (QGIS), gingen ze volledig zelfstandig te werk. “Het was een zeer toegankelijke en uiterst begrijpbare workshop. De workshop was heel leerrijk voor ons en het was erg interessant,” zegt Nick Lanckman, leerling 6IW enthousiast. “Vooral de praktische kant van de workshop was erg educatief, we konden proeven van het werkveld en het beroep uittesten. We nemen deze ervaring mee voor onze verdere studiekeuze.”

De leerlingen konden aan de experts vragen stellen als iets onduidelijk was. “Maar het was vooral de bedoeling om samen naar antwoorden te zoeken,” zegt Nick. “Op welke manier gaat een landmeter eigenlijk te werk? Of kan een landmeter ook hoogteverschillen meten? Hoe werkt een waterpas? Na een kwartiertje uitleg moesten wij het gaan onderzoeken. En die zelfstandigheid was erg fijn!”

De zeer toegankelijke en uiterst begrijpbare workshop werd dus erg gesmaakt door de leerlingen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Terug naar overzicht