Zuiddag 2014

Op donderdag 16 oktober 2014 gingen onze zesdejaars één dag niet naar school. In de plaats daarvan gingen ze aan het werk: van rattenvanger tot burgemeester, van kleuterjuf tot rector aan de universiteit, van radiopresentator tot nieuwsanker. Alles was mogelijk…(fotoalbum)
 
Het loon stonden ze af aan een jongerenproject uit een ander land. Wie we dit jaar zullen steunen, dat beslissen we allemaal samen op 18 januari op de VRT.
 
Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.
 
960_slide_erik

Terug naar overzicht